March 20, 2017 · Organic SEO

Неспирно получавам отзиви от приятели – близки и далечни – типично ироничните подмятания, всеки път когато споделя колко прекрасно, подновено вдъхновено  се чувствам от това, което се случва с личният ми коучинг, неговият невероятен положителен ефект, и колко съм благодарен за случващото се. Не, не ме безпокоят нито глуповатата ирония, нито липсата на разбиране и информираност. И да, идеята, смисъла и целта на тези публикации е да промени разбирането – по-скоро отсъствието му, понеже това, което има като разбиране е преобладаващо невярно – и да увеличи информираността. И не, това не е рекламно послание ! Още повече, че се опитвам да препоръчвам тази прекрасна, интелигентна и мъдра дама – Ива Митева – понеже съм изключително позитивно впечатлен от таланта, способностите и уменията ѝ !

Та какво точно се случва ? Иначе казано какво е коучинга – през погледа и перспективата на личното ми преживяване. И ето – самата история следва! В първоначалната ни сесия въведох контекста за това, което търся, целя и планирам – а то не е никак просто като бизнес и житейска стратегия, не е краткосрочно и не е като да не е изпълнено с предизвикателства. О, да, именно поради това я наех за точно тази дейност: искам да разблокирам пътя си, да намеря начин да се случи и изпълни стратегията ми, макар и с план – гъвкаво. Изключително специфичен и особено ползотворен детайл в практиката ѝ е, че сесиите се записват и имате възможността да прослушвате разговора, в детайли и яснота, да си припомнята и вдъхновявате, фокусирате наново и отново, мислите, търсенията и идеите ви да изкристализират. Прослушах неколкократно фрагменти от началния ни разговор, и успях през перспективата на времето да надзърна отново и отново в детайл, яснота и възобновен ентусиазъм в пътя на следване на смелите си мечти.

Не напразно се фокусирах върху това, и не напразно го споделям. Когато прослушах първоначалната си сесия с нея се случи невероятно смело решение – отправих конкретно предложение към една огромна компания. О, да, то остана нереализирано, по-скоро поради липсата на разбиране от тяхна страна, но самото действие, актът на това да предложа конкретно стратигическо сътрудничество на тази компания бе резултат, бе повлияно от коучинга ! И не просто ентусиазирано подхвърляне, хаотичен опит, а дълго проучено, детайлно планирано и времево синхронизирано действие, мотивирано и обосновано. О, да, стана ясна фактологията, че начинът на представяне на идеята е непълноценен, определено не напълно ясен, и в резултат на това – неефективен. Но това не променя факта, че направих много силен и смел ход, именно вдъхновен от това, че чух отново да говоря за мисията на мечтите си !

А аз следвам мечтите си !

И ето на, новата прагматична реалност е, че имахме нов разговор. Именно за това с отстраняване на пролуките в презентацията си. Безкрайно съм впечатлен и от факта, че Ива има невероятния фокус и чудесната способност да “отрязва абсолютно всеки BS” ! Дори за момент бях леко засрамен, че не бях изначално фокусиран, и имах малко BS в собствената си реч 😀 А освен всичко друго изключително приятно съм впечатлен от факта, че е свръх прецизна, точна и акуратна ! Това в свят на лъжливи времегубци е свеж полъх, приятна прекрасност, изненада и уважение ! Времето НЕ е пари, времето е ЖИВОТ !

В заключение, пожелавам на всеки невежа да се осведоми и информира, преди по инерция да се присмехули по тази тема – лайф и бизнес коучинга е свръх полезна дейност ! Съпреживявам го сега, в реално време. И разбира се, че и за всеки случай – ако някой пък сега рече “класическото” “ми аз мога и сам да си видя и отстраня проблемите” – no,  you cannot ! Независимо от способността и склонността за себепознание и себеанализ, винаги оставаме ненапълно способни да открием къде е пролуката, какъв е проблема и да намерим решението !

А на всички мои “фенове”, неповярвали в пътя ми – обещавам да им помахам от самолета ! Не е като да нямам врагове – понеже не е като да нямам позиции, за които воювам. И позициите ми са основани на много вглъбено, задълбочено и целенасочено разбиране на Вселените на Творението ! Бъдете здрави !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Коучинг пътуването продължава !, 10.0 out of 10 based on 1 rating
admin (64 Posts)


Written by


Post a comment